BASISONDERWIJS

Inschrijvingsperiodes voor het schooljaar 2021 - 2022

Broers, zussen en kinderen van personeel hebben voorrang en schrijven rechtstreeks in op het  school tussen vrijdag 29 januari en vrijdag 12 februari 2021. Neem hiervoor contact op met het secretariaat van de school. Alle kinderen van deze voorrangsgroep worden ingeschreven.

Alle andere kinderen schrijven digitaal in tussen maandag 1 maart om 8u en maandag 15 maart 2021 om 16u. Tijdens deze periode staat het digitaal inschrijfformulier op de website van elke  school. Het tijdstip van doorsturen van het formulier geldt als het moment van inschrijven. Alle inschrijvingen worden chronologisch geregistreerd.  

De school informeert je over de status van je inschrijving. Als je kind ingeschreven  is ontvang je een bevestiging. 
Als de inschrijving van jouw kind geweigerd wordt, ontvang je een mededeling niet-gerealiseerde inschrijving. Het kan ook zijn dat jouw inschrijving uitgesteld wordt. Je ontvangt dan een mededeling uitgestelde inschrijving. De school informeert je dan over het verdere verloop van de inschrijfprocedure.

Tijdens deze periode worden kinderen in twee groepen ingeschreven: indicator kinderen (mama heeft geen diploma secundair onderwijs en/of het gezin ontving eerder een schooltoelage) en niet-indicator kinderen. Deze opsplitsing zijn scholen bij wet verplicht te maken voor kinderen geboren in 2019, 2018 en het eerste leerjaar. Op die manier streven scholen naar een gezonde sociale mix. in hun schoolpopulatie. 

Tussen dinsdag 16 maart en vrijdag 19 maart zijn er geen inschrijvingen mogelijk. Dan worden kinderen met een uitgestelde inschrijving ingeschreven daar waar er nog plaats is.

De vrije inschrijvingen starten vanaf maandag 22 maart via het digitaal inschrijfformulier op de website www.naarschoolinvlaanderen.be.

UPDATE 24 september 2021 - Inschrijvingen 2021-2022

De inschrijvingen zullen afhankelijk van de coronarichtlijnen vanuit het Ministerie van Onderwijs wijzigen. Vanaf woensdag 1 september 2021 vervalt de regelgeving (corona 4) om online in te schrijven mits elektronische akkoordverklaring met het pedagogische project en schoolreglement.

Meer info vind je hier: Corona: veelgestelde vragen en antwoorden - basis en secundair onderwijs - Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming (vlaanderen.be).
Meer specifiek bij ‘Hoe organiseer je de inschrijvingen? (update 26 augustus): 
De inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs kunnen vanaf 1 september op school gebeuren, zoals volgende algemeen geldende inschrijvingsregels. Inschrijvingen gebeuren terug met het ondertekenen voor akkoord van het pedagogisch project en schoolreglement. Respecteer altijd de chronologie van de inschrijvingen.” 


Wens je meer info over de school? Dan kan je de website van de school raadplegen.

Lukt het je niet om de inschrijving digitaal te realiseren? 
Neem dan telefonisch contact op met de school. Ze helpen je graag verder. 

Heb je nog vragen? 
Contacteer Huis van het Kind Hasselt, op 011 23 94 21 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
of 
de LOP-deskundige, Arif Akgönül op 02 553 50 24  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Kleuteronderwijs

Meer info

Lager Onderwijs

Meer info

Buitengewoon Onderwijs

Meer info
KLIK OP DE FOLDER OM TE OPENEN